Noordstar won in vierde provinciale D de derby tegen Wiekevorst met 3-1.

Verslag door Gilbert Van Houdt

Foto's door Joke Caers

1e elftal : Davy Van Bael, Raf De Backer, Jo Meir. Paul Vinck, Yannick De Busser, Jordy Heylen, Bert Vranckx, Pieter-Jan Henderickx, Niels Caers, Jeffrey Willems, Mario Witvrouwen
Bank : Jens Henderickx, Joost Smeyers, Thijs Lambaerts, Tim Vervoort

Wiekevorst, een ploeg waar Noordstar iedere keer moeite mee heeft, zo ook zondag.
De bezoekers namen een felle start en zetten de jongens van Noordstar direct onder druk, met o.a. snel jagen op de man in balbezit en ook de duels werden niet geschuwd met als gevolg dat Noordstar het spel onderging.
7’ Vanop rechts komt een hoge voorzet van Niels Caers waarop de keeper zich verkijkt en de bal lost, waarna Jeffrey Willems zich mooi vrijkapt en de bal rustig binnentikt, tegen de gang van het spel in : 1-0 !
42’ Pieter-Jan Henderickx brengt de bal voor doel en Niels Caers kan koppen, zonder resultaat.
43’ Met een geplaatste bal komt Wiekevorst op 1-1 , met de rust in zicht toch nog gelijk.
45’ Vervanging : Tim Vervoort en Thijs Lambaerts ipv Bert Vranckx en Yannick De Busser
50’ Jeffrey Willems wordt foutief gestopt op de hoek van de 16’. Niels Caers plaatst de bal net over de kruising.
54’ In een geharrewar voor doel krijgt Niels Caers de kans om te koppen, over het doel.
55’ Niels Caers besluit te zwak op doel, de keeper pakt zijn schot
57’ Vervanging : Joost Smeyers ipv Jordy Heylen
62’ Pieter-Jan Henderickx stuurt Niels Caers weg op rechts, zijn schot gaat rakelings langs de paal.
67’ Voorzet Niels Caers op Pieter-Jan Henderickx, een speler van Wiekevorst probeert de bal te onderscheppen, waardoor de bal van richting verandert. Hierdoor komt Pieter-Jan Henderickx alleen voor de keeper en rondt beheerst af : 2-1 !
85’ Actie van Mario Witvrouwen op links tot tegen de doellijn, zijn teruglegger komt bij Pieter-Jan Henderickx, die kan aanleggen maar zijn schot wordt gepakt.
88’ Na een doratie van Joost Smeyers bereikt de bal Jeffrey Willems, deze legt terug op Niels, maar zijn schot gaat hoog over.
90’ Een lange pas bereikt Niels Caers, die een kruispas verstuurt richting Mario Witvrouwen op links, diens voorzet voor doel bereikt terug Niels Caers en de 3-1 is een feit. Match gespeeld.

Besluit : Na een moeilijke start en wat bijsturen tijdens de rust heeft Noordstar de 2e helft de bakens kunnen verzetten en de match omgebogen in ons voordeel.

Ook is nodig om te vermelden dat de defensie, inclusief keeper, een berematch hebben gespeeld, vooral de 1e helft toen Noordstar het moeilijk had. Meestal wordt in het verslag de aanvallende momenten beschreven, waardoor onze verdedigende spelers minder worden belicht, ten onrechte !

Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Blauberg op de agenda !